ДЕН НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА

22 АПРИЛ ДЕН НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА -

ДОВОЛНО ЛИ Е САМО

ЕДЕН ДЕН  ДА ПОСВЕТИМЕ НА ЗАЧУВУВАЊЕ НА НАШАТА УБАВА ПЛАНЕТА ?

ПОЧИТУВАНИ РОДИТЕЛИ,

ДАЛИ РАЗМИСЛУВАТЕ КАКВА ИДНИНА ЌЕ ИМ ОСТАВИТЕ НА ВАШИТЕ ДЕЦА?

Воспитувањето започнува во домот а продолжува и правилно се насочува во предучилишните установи, а подоцна во основното образование.

Затоа , молиме

Внимавајте како се однесувате со отпадоците - децата го следат вашиот пример;

Исклучувајте светло и други електрични потрошувачи - децата го следат вашиот пример;

Пешачете до градинка - работа , барем еднаш неделно - децата го следат вашиот пример;

Користете платнени торби -  наместо пластични  кеси - децата го следат вашиот пример;

Додека миете раце затворете ја славината - децата го следат вашиот пример.

Бидете пример за Вашето дете, така ќе ја сочуваме нашата Планета за идните поколенија да растат здрави и среќни.

Контактирајте нé

Contact Form Demo (#1)
Детска Градинка Астибо © 2024 All Rights Reserved
chevron-down