Листа на Јадења

I-недела за деца од 2-6 години

Денови
Појадок
Ужина - I
Ручек
Ужина - II
Понеделник
Урдарка, јогурт
Леден чај
Супа, ориз со пилешко, салата
Сок бисквити
Вторник
Намаз од пилешко месо,чај
Овошје
Вариво боранија со јунешко месо, салата
Бисквит колач
Среда
Намаз еурокрем, млеко
Компот од овошје
Макарони со сирење и јајца (потпечени), кисело млеко
Овошје
Четврток
Сендвич со путер ,кашкавал, краставички, чај
Овошје
Леќа, салата сезонска
Житна плочка
Петок
Лиснато пециво, јогурт
Густ сок
Пица
Овошје

II-недела за деца од 2-6 години

Денови
Појадок
Ужина - I
Ручек
Ужина - II
Понеделник
Пченкарни снегулки со јогурт
Леден чај
Вариво ориз со зеленчук, салата
Овошје
Вторник
Намаз од путер, сирење, млеко
Овошје
Летна манџа (пиперки, патлиџани, магданос), сирење
Бомбици
Среда
Намаз од мармалад, чај
Густ сок
Турли тава со сезонски зеленчук, салата
Овошје
Четврток
Бурек со јогурт
Компот од овошје
Компир пире, риба, салата
Млечно чоколадо
Петок
Намаз од туна риба, чај
Леден чај
Грав чорбест, салата
Овошје

III-недела за деца од 2-6 години

Денови
Појадок
Ужина - I
Ручек
Ужина - II
Понеделник
Намаз од мармалад, чај
Густ сок
Вариво макарони со пилешко месо, салата
Овошје
Вторник
Намаз млечен (зденка), чај
Компот
Ориз со пилешко месо и зеленчук(манџа), салата
Бомбици
Среда
Урдарка, јогурт
Овошје
Грашок со јунешко месо, салата
Житна плочка
Четврток
Намаз од еурокрем, млеко
Леден чај
Пица
Овошје
Петок
Пржени лепчиња, јогурт
Компот
Вариво грав со морков, салата
Овошје

IV-недела за деца од 2-6 години

Денови
Појадок
Ужина - I
Ручек
Ужина - II
Понеделник
Пченкарни снегулки, млеко
Сок
Јанија со јунешко месо, салата
Овошје
Вторник
Кифла, зденка, чај
Компот
Гулаш со макарони, салата
Бисквит колач
Среда
Намаз од пилешко месо, чај
Леден чај
Манџа со зеленчук (тиквички, моркови, модар патлиџан), салата
Овошје
Четврток
Сендвич со путер, кашкавал, доматно пире, чај
Овошје
Пилешка чорба, салата сезонска
Сок, бисквити
Петок
Пишии, сирење, јогурт
Компот
Вариво леќа, печена пиперка, салата
Овошје

Јасли

I-недела за деца до 2 години

Денови
Појадок
Ужина - I
Ручек
Ужина - II
Понеделник
Палента со урда
Леден чај
Супа ,ориз со пилешко, салата
Сок, бисквити
Вторник
Гриз со млеко и жолчка
Овошје
Вариво боранија со јунешко месо, салата
Бисквит колач
Среда
Медолино, чоколино
Компот
Макарони со јајца и сирење потпечени, кисело млеко
Овошје
Четврток
Кашичка од ориз
Овошје
Леќа, салата
Житна плочка
Петок
Инстант кашичка
Густ сок
Пица
Овошје

II-недела за деца до 2 години

Денови
Појадок
Ужина - I
Ручек
Ужина - II
Понеделник
Попара од бисквити со млеко
Леден чај
Вариво ориз со зеленчук, салата
Овошје
Вторник
Гриз со млеко и жолчка
Овошје
Летна манџа (пиперки, патлиџани, магданос), сирење
Бомбици
Среда
Медолино, чоколино
Густ сок
Турли тава со сезонски зеленчук, салата
Овошје
Четврток
Палента со урда
Компот
Компир пире, риба, салата
Млечно чоколадо
Петок
Кашичка од ориз
Леден чај
Грав чорбест, салата
Овошје

III-недела за деца до 2 години

Денови
Појадок
Ужина - I
Ручек
Ужина - II
Понеделник
Попара од бисквити со мед и млеко
Густ сок
Вариво макарони со пилешко месо, салата
Овошје
Вторник
Медолино, чоколино
Компот
Ориз со пилешко месо и зеленчук (манџа), салата
Бомбици
Среда
Гриз со млеко и жолчка
Овошје
Грашок со јунешко месо, салата
Житна плочка
Четврток
Кашичка од ориз
Леден чај
Пица
Овошје
Петок
Палента со урда
Компот
Вариво грав со морков, салата
Овошје

IV-недела за деца до 2 години

Денови
Појадок
Ужина - I
Ручек
Ужина - II
Понеделник
Чоколино, медолино
Сок
Јанија со јунешко месо, салата
Овошје
Вторник
Попара од бисквити со млеко
Компот
Гулаш со макарони, салата
Бисквит колач
Среда
Палента со урда
Леден чај
Манџа со зеленчук (тиквички, моркови, модар патлиџан), салата
Овошје
Четврток
Гриз со млеко и жолчка
Овошје
Пилешка чорба, салата сезонска
Сок, бисквити
Петок
Инстант кашичка
Компот
Вариво леќа, печена пиперка, салата
Овошје
Листата на јадења може да претрпи измени во случај на недостиг на некои од намирниците.
Изготвиле:
Дипл.мед.сестра: Татјана Петрова
Готвачи: Игор Велков, Љубе Милев
Одобрил:
Директорка: Билјана Трајчевска
ОЈУДГ ”АСТИБО” ШТИП
ЛИСТА НА ЈАДЕЊА
Јуни, Јули, Август 2021год.

Контактирајте нé

Детска Градинка Астибо © 2021 All Rights Reserved
chevron-down