Актуелно

НАМЕСТО БЛАГОДАРАМ

По повод реализираната донација од амбасадата на Јапонија во детската градинка „Астибо“, објект „ Цветови“, […]
Прочитај Повеќе

СПИСОК НА НОВОПРИМЕНИ ДЕЦА

Почитувани родители, во прилог се списоците на новопримени деца             […]
Прочитај Повеќе

НАШИТЕ ПЕТ СЕТИЛА,НАШИ ПЕТ ОСВОЈУВАЧИ НА СВЕТОТ

Во основата  на изршувањето на секојдневните активности и задачи во кои го користиме нашето тело  […]
Прочитај Повеќе

Ајде да раскажеме приказна на поинаков начин-Дарежливото дрво

Преку активното читање сликовници на  децата од најрана возраст им  овозможуваме полесно да го совладаат  […]
Прочитај Повеќе

Ајде да раскажеме приказна на поинаков начин-ДЕВОЈЧЕТО И ДВАНАЕСЕТТЕ МЕСЕЦИ

„Убавиот збор железна врата отвора“ „Доброто со добро се враќа“ Прочитајте ја заедно со вашето […]
Прочитај Повеќе

Ајде да раскажиме приказна на поинаков начин (преку музика)

Активноста е предлог на воспитувач Ц.Наковска. -Танц на сабјите од Хачатурјан. -Лесна коњаница-увертира од Франц […]
Прочитај Повеќе

Ајде да раскажеме приказна на поинаков начин-ЕДНА НОВА ПРИКАЗНА

Децата од мојата градинка добија по еден лист на кој имаа нацртано по неколку геометриски […]
Прочитај Повеќе

ИГРИ ЗА ЗАБАВА И ЗДРАВЈЕ

Во основата на детскиот развој е играта. Играта е од особено значење во првите години […]
Прочитај Повеќе

Ајде да раскажеме приказна на поинаков начин-ЛИСИЧКАТА ПЛЕТАЧКА

  Приказните ги разубавуваат деновите, но и  сонот е полесен доколку денот заврши  со убава […]
Прочитај Повеќе
1 2 3 10

Контактирајте нé

Детска Градинка Астибо © 2021 All Rights Reserved
chevron-down