СЕМЕЈСТВО Е СÉ

Почитувани родители, во овој период додека сите престојуваме дома, кога сме упатени едни на други во семејството, имаме убава можност да ги потврдиме, да ги започнеме или пак да ги обновиме вредностите кои никогаш не го губат своето значење. Може да бидат подзаборавени но никако исклучени. Затоа низ игра и забава убаво е да се потсетиме на основните семејни вредности кои важат насекаде , а започнуваат токму тука, во вашиот дом. Семејството е прво и единствено место каде што децата го започнуваат социјалниот развој наречен живот. Секое дете е огледало на родителите, а сите ние сакаме нашето дете да биде најдобро. Сите деца се добри, со свои можности и потенцијали, а родителите се тие кои треба да го трасираат патот во најраниот период од детскиот развој. Затоа бидете позитивен пример за вашите деца.

Во продолжение ви предлагаме начини како користењето на волшебните зборови кои имаат магично дејство за сите – деца и возрасни , да станат ваше секојдневие,

Како почитувањето на семејните вредности делуваат кај сите членови на семејството.

All The Family Members Are "motivated" Pose Royalty Free Cliparts ...

ВОЛШЕБНИ ЗБОРОВИ

Направете табела 1 , поделете ја секоја колона на седум делови за секој ден по еден дел и запишувајте со знакче за секој убав збор по избор на детето или некој знак од печат. Уживајте во забавата.

имеМОЛАМПОВЕЛИБЛАГОДАРАМ

 

 

ИЗВИНИвкупно
ДЕТЕ     
БАТО     
ДАДА     
МАМА     
ТАТО     
БАБА     
ДЕДО     

МОЛАМ           File:Смайлик-Солнце.jpg - Wikimedia Commons

ПОВЕЛИ       Free Cartoon Flower Transparent, Download Free Clip Art, Free Clip ...

БЛАГОДАРАМ   Cute Cartoon Heart Happy Character Vector Illustration Royalty ...

ИЗВИНИ             Sad star shaped comic emoticon Royalty Free Vector Image

НЕ КАЖАЛ ВОЛШЕБЕН ЗБОР    Cute Sad Raining Cloud Weather Icon. Vector Illustration Design ...

НАГРАДА ?????????

ПО ВАШ ИЗБОР

Tres Niños Conversando Stock Vectors, Images & Vector Art ...

КАКО ПОЗДРАВУВАМ

1                                                                                              2                                                                                              3

Ако сретнам другарче                                                Наутро ДОБРО УТРО                                                    На вечер - ДОБРА ВЕЧЕР

ке му речам ЗДРАВО!                                                 секогаш поздравувам.                                               секому сакам,                

Тато ке ме пофали                                                        Напладне со ДОБАР ДЕН                                           и често поздравувам

браво,браво,браво.                                                      секому се јавувавм.                                                     со крената рака.

4                                                                                              5

Штом некој си легнува                                               Патник кога сретнувам

и се смири ѕвон,                                                             го сметам за брат,

 обично поздравувам                                                  со поздрав го испаракам

ДОБАР, ЛЕСЕН СОН.                                                     СРЕКНО!ДОБАР ПАТ!

Во текот на денот кога енергијат од детето излегува како експлозија, посветете му внимание и заедно играјте на пр. народен танц – оро. Ќе научи да брои , ќе развие љубов кон заедницата и патриотски чувства кон татковината. ЗАЕДНО уживајте.

Контактирајте нé

Contact Form Demo (#1)
Детска Градинка Астибо © 2024 All Rights Reserved
chevron-down